Kuba, trzeci wymiar, lokalne smaki

Tego dnia pierwszy raz mogłam spróbować prawdziwy smak trzciny cukrowej. Była na miejscu wyciskana i podawana gościom przybywającym na obiad. Napój smakował bardzo naturalnie i nie był zbyt słodki. Przypominał mi sap ściągany wiosną z drzew klonowych by po odparowaniu wody powstał syrop klonowy, jeden z symboli malowniczej Kanady.

wyciskarka
fantastyczne przeżycie zobaczyć i posmakować
cukier
podróżowanie kształtuje człowieka
sap

kwiecień 2016 – Półwysep Varadero, Kuba

One comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s